Badem Çorbası
Malzemeler
2 Çorba kasigi tereyagi
3 Çorba kasigi un
2 Çorba kasigi süt
2 Su bardagi et suyu
1 Su bardagi dövülmüs toz badem
1 Adet yumurta sarisi
1 Adet limon suyu
1 Çorba kasigi kirmizibiber,
Tuz
Süslemek için : Badem
Süre 40 dk.
Kaç Kişilik 4
Hazırlanışı
•Tereyagindan yarim çorba kasigi ayirin.
•Yagi tencereye alin ve 3 çorba kasigi un ile birlikte kavurun.
•Toz bademi ilave edin.
•Birkaçkez çevirip, yavas yavas 2 su bardagi soguk et suyunu ekleyin.
•Pürüzsüz bir kivama gelene dek karistirin.
•2 Su bardagi sütü ilave edin.
•Kisik ateste 10 dakika pisirin.
•Bu arada limon suyunu, yumurta sarisi ile çirpin.
•Çorbadan bir kepçe alip, karisimi ilitin.
•Bunu da yavas yavas çorbaya ekleyin.
•1-2 Tasik kaynatin.
•Tencereyi ocaktan alin.
•Tencereyi ocaktan alin.
•Artan yarim çorba kasigi tereyagiyla 1 çorba kasigi kirmizi tozbiberi kizdirin.
•Çorbanin üzerine gezdirin.
•Bademle süsleyip, servis yapin.
afiyet olsun...