DoSTLaRıMıZ . ile.biz

FORUMUMUZUN İMKANLARINDAN FAYDALANMAK İÇİN KAYIT OLUNUZ...
 
AnasayfaTakvimSSSAramaÜye ListesiKullanıcı GruplarıGiriş yapKayıt Ol

Paylaş | 
 

 leziz tatlılar(resmleri görenin ağzı sulanıcak :))

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
esra ..
Çalışkan Üye
Çalışkan Üye
avatar

Koç Manda
Mesaj Sayısı : 69
Rep Puanı : 115
Başarı Sistemi : 6
Yaş : 21
Nerden : erzurum

MesajKonu: leziz tatlılar(resmleri görenin ağzı sulanıcak :))   Ptsi Tem. 13, 2009 2:51 pm

İncir Tatlısı





Malzemeler :

1 kg. incir
1 su b. toz şeker
kabuk tarçın
2 çorba k. sıvıyağ
1 çay b. su

Üzeri için:
Dondurma

Hazırlanışı :
İncirlerin uç kısımlarını kesin ve artu şeklinde kesin.Fırın tepsisine incirleri dizin.Üzerilerine kabuk tarçını kırın.1 su bardağı toz şekeri incirlerin üzerine serpin.
Fırın kabını yağlı kağıt ile kapatın.Önceden ısıtılmış olan 190 derecelik fırında pişirin.İncirler fırından çıktıktan sonra servis tabağına alıp dondurma ile servis edin.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
esra ..
Çalışkan Üye
Çalışkan Üye
avatar

Koç Manda
Mesaj Sayısı : 69
Rep Puanı : 115
Başarı Sistemi : 6
Yaş : 21
Nerden : erzurum

MesajKonu: Geri: leziz tatlılar(resmleri görenin ağzı sulanıcak :))   Ptsi Tem. 13, 2009 3:12 pm

Sayfa başına dön Aşağa gitmek
esra ..
Çalışkan Üye
Çalışkan Üye
avatar

Koç Manda
Mesaj Sayısı : 69
Rep Puanı : 115
Başarı Sistemi : 6
Yaş : 21
Nerden : erzurum

MesajKonu: Geri: leziz tatlılar(resmleri görenin ağzı sulanıcak :))   Ptsi Tem. 13, 2009 3:15 pm

İrmikli Dondurmalı Kek





Malzemeler :

* 3 su b. süt
* 4 yumurta
* 1 su b. toz şeker
* 1 su b. irmik
* 1 çorba k. tereyağı
* 1 çay b. kuru üzüm
* 1 çay b. karışık kuru meyve

Sosu için:

* 1 çay b. toz şeker
* 1 kase karışık meyveler

Üzeri için:

* Dondurma

Hazırlanışı :

Tencereye 3 su bardağı sütü tencereye alın.Üzerine 1 su bardağı toz şeker ilave edin ve kaynamaya bırakın.Üzerine 1 su bardağı irmik ilave edin ve sürekli karıştırın. Sadece 2 dakika kaynatın.Parmak sıcaklığına geldiğinde içine 1 çorba kaşığı tereyağı ve 4 adet yumurta sarısı ilave edin ve karıştırın. 4 adet yumurta akını mikserle köpük olana kadar çırpın ve irmikli karışımın içine dahil edin. Kek kalıbına tereyağı ile manto yapın.Üzerine pirinç fındık ile kaplayın.
Kek kalıbına irmikli karışımı boşaltın. Kek kalıbından daha büyük olan bir fırın tepsisine su ilave edin.Üzerine irmikli kek kalıbını oturtun. İrmikli kekik önceden ısıtılmış olan 180 derecelik fırında pişirin.

Sosu için karışık meyveleri içine kiraz ,kayısı,şefetli olabilir hepsini küp olarak kesin.Meyveleri tavaya alın.Üzerine 1 çay bardağı toz şeker ilave edip soteleyin.İrmikli keki kek kalıbından ters çevirip servis tabağına ilave edin.Üzerine meyveleri ilave edip servis edin.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
esra ..
Çalışkan Üye
Çalışkan Üye
avatar

Koç Manda
Mesaj Sayısı : 69
Rep Puanı : 115
Başarı Sistemi : 6
Yaş : 21
Nerden : erzurum

MesajKonu: Geri: leziz tatlılar(resmleri görenin ağzı sulanıcak :))   Ptsi Tem. 13, 2009 3:16 pm

Şeftalili Kafesli Turta





Malzemeler :

* 3 su b. un
* 1 yumurta
* 4 çorba k. tereyağı
* 1 çorba k. yoğurt
* 1 çay k. kabartma tozu
* 3 çorba k. pudra şekeri
* 2 çorba k. toz fındık

İç harcı için:

* 1 kg. şeftali
* 1 su b. toz şeker
* 3 çorba k. file badem

Üzeri için:

* Yumurta sarısı


Hazırlanışı :

Karıştırma kabına 3 su bardağı unu alın.Unun ortasına 1 adet yumurta kırın.Yumurtanın üzerine 1 çorba kaşığı yoğurt ilave edin.Üzerine 4 çorba kaşığı tereyağı ilave edin.İlk önce sıvıları karıştırın.Unun üzerine 1 çay kaşığı kabartma tozu,3 çorba kaşığı pudra şekeri ilave edin.Unu da karıştırarak hamuru yoğurun.Üzerine 2 çorba kaşığı toz fındık ilave edin ve turta hamurunu yoğurun.Turta hamurundan bir parça ayırın.Diğer kalan turta hamurunu merdane ile açın ve turta kalıbına turta hamrunu yerleştirin.

Turtanın iç harcı için 1 kg.şeftalinin kabuklarını soyun.Şeftalileri küp olarak kesin.Tavaya şeftalileri alın.Üzerine 1 su bardağı toz şeker ilave edip şeftali suyunu çekene kadar soteleyin.Turta hamurunun üzerine şeftalili iç harcı ilave edin ve üzerine file fındık ilave edin.Bir parça kalan turta hamrunu 14 adet uzun ve ince hamru olarak şekil verin ve şeftalili iç harcın üzerine kafes şekli verin.Üzerine yumurta sarısı sürün.Önceden ısıtılmış 180 dercelik fırında pişirin.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
esra ..
Çalışkan Üye
Çalışkan Üye
avatar

Koç Manda
Mesaj Sayısı : 69
Rep Puanı : 115
Başarı Sistemi : 6
Yaş : 21
Nerden : erzurum

MesajKonu: Geri: leziz tatlılar(resmleri görenin ağzı sulanıcak :))   Ptsi Tem. 13, 2009 3:16 pm

Çikolatalı Naneli Kavunda Parfe





Malzemeler :

* 1 kavun
* 1 paket toz şanti
* 1,5 su b. süt
* 2 çorba k. damla çikolata
* 1 tutam nane


Hazırlanışı :

Karıştırma kabına 1.5 su bardağı sütü alın.Üzerine 1 paket toz şanti ilave edin ve süt ile beraber çırpma teliyle karıştırın.1 adet kavunun tepesini kesin.Kaşık yardımıyla kavunun içini boşaltın.Parçalayıcıya kavunun içini ve taze nane yapraklarını ilave edin ve parçalayıcıdan geçirin.

Üzerine parçalayıcıdan geçirilimiş olan kavunu ve taze naneyi ilave edip karıştırın.Daha sonra üzerine damla çikolatayı ilave edin ve karıştırın.Kavunun içine kavunlu parfeyi ilave edin ve kapak kısmını kapatın.Derin dondurucuya kavunlu parfeyi alın.Ertesi gün kavunlu parfeyi servis edin.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
esra ..
Çalışkan Üye
Çalışkan Üye
avatar

Koç Manda
Mesaj Sayısı : 69
Rep Puanı : 115
Başarı Sistemi : 6
Yaş : 21
Nerden : erzurum

MesajKonu: Geri: leziz tatlılar(resmleri görenin ağzı sulanıcak :))   Ptsi Tem. 13, 2009 3:16 pm

Karpuz Çorbası





Malzemeler :


* 1 kg karpuz
* 1 çorba kaşığı toz şeker
* 2 çorba kaşığı yoğurt
* Taze nane

Hazırlanışı :

Karpuz içini çekirdeklerinden ayırdıktan sonra blender ile su haline getirin. Daha sonra üzerine toz şeker ve yoğurdu da ekleyerek biraz daha karıştırın. Büyük bardaklara servis etmek üzere alın. İçine minik olarak küp doğranmış karpuz parçalarından da alın. Taze nane yaprakları ile süsledikten sonra soğuk olarak servis edin.
Devamını okuyun >>
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
esra ..
Çalışkan Üye
Çalışkan Üye
avatar

Koç Manda
Mesaj Sayısı : 69
Rep Puanı : 115
Başarı Sistemi : 6
Yaş : 21
Nerden : erzurum

MesajKonu: Geri: leziz tatlılar(resmleri görenin ağzı sulanıcak :))   Ptsi Tem. 13, 2009 3:17 pm

Şeftalili Ekmek Tatlısı





MALZEMELER


10 kişilik
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı su
2 adet şeftali
1 su bardağı şeftali suyu
1 paket etimek
Sosu için:
3 adet şeftali
1 paket vanilya
2 yemek kaşığı pudra şekeri
1 çorba kaşığı meyve likörü
muhallebisi için:
4 su bardağı süt
2 çorba kaşığı nişasta
2 çorba kaşığı un
1 yumurta sarısı
1 paket vanilya
1/2 su bardağı toz şeker
2 çorba kaşığı hindistancevizi


HAZIRLANIŞI

Şeftalilerin kabuklarını soyun ve küp şeklinde doğrayın. Etimekleri cam bir tepsiye yada kaba yerleştirin. Şeker suy ve şeftali suyunu kaynatıp, ekmeklerin üzerine dökün. Şeftalileri yerleştirin. Muhallebi için gerekli malzemelerin hepsini bir tencereye dökün ve ocakta koyulaşıncaya kadar karıştırarak pişirin. Muhallebi kıvamına gelince ocaktan alın. Hindistancevizini ekleyip karıştırın. Etimeklerin üzerine dökün ve soğumaya bırakın. Kalan şeftalileri püre haline getirin ve pudra şekeri ekleyin. 10 dakika kadar pişirin. Soğuduktan sonra likörü ilave edin. Ekmekleri servis tabağına koyduktan sonra bu sosla beraber servis yapın.
Bu tatlı istenilen baska herhangi bir meyve ile de yapılabilir.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
esra ..
Çalışkan Üye
Çalışkan Üye
avatar

Koç Manda
Mesaj Sayısı : 69
Rep Puanı : 115
Başarı Sistemi : 6
Yaş : 21
Nerden : erzurum

MesajKonu: Geri: leziz tatlılar(resmleri görenin ağzı sulanıcak :))   Ptsi Tem. 13, 2009 3:17 pm

Babagannuş





malzemeler

3 patlıcan
2 diş sarımsak
1 soğan
kekik,tuz
üzeri için:
1 domates
2 biber
sosu için:
1 çorba k.un
1 su b. süt
kaşar peynir rendesi
tuz,karabiber,muskat
HAZIRLANIŞI:
Patlıcanları közleyin ve küp olacak şekilde doğrayın.Soğanı,domatesi ve sivri biberi
yemeklik doğrayın.Sarımsağı ince olarak kıyın.
Beşamel sos için ise tavaya unu ve sütü alın üzerine süt az gelirse biraz daha süy veya
sıcak su ilave ederek beşamel sosu hazırlayın.
Fırın kabına patlıcanları aktarın üzerine doğranmış soğanı,domatesi,biberi,sarımsağı
ekleyin ve üzerine beşamel sosu döküp muskat rendeleyin.
Kaşar peyniri en üste rendeleyin ve önceden ısıtılımş 170 derecelik fırında üzeri
kızarana kadar pişirin.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
esra ..
Çalışkan Üye
Çalışkan Üye
avatar

Koç Manda
Mesaj Sayısı : 69
Rep Puanı : 115
Başarı Sistemi : 6
Yaş : 21
Nerden : erzurum

MesajKonu: Geri: leziz tatlılar(resmleri görenin ağzı sulanıcak :))   Ptsi Tem. 13, 2009 3:19 pm

Oktay Ustadan Meyveli Çikolatalı Rulo Pasta- 4 Kasım 2008





Malzemeler:


3 yumurta
3 çorba kaşığı şeker
1 çorba kaşığı esmer şeker
2 çorba kaşığı kakao
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 su bardağı un

Islatmak için:

1 fincan çilek reçeli

Kreması İçin:

1 paket toz şanti
2 su bardağı süt
kivi,mandalina,nar,muz

Üzeri için:

saçma çikolata

Çırpma teli yardımıyla yumurta ve şekerleri köpürtüyoruz.kakao ilave edip çırpmaya devam ediyoruz.En son un ve kabartma tozunu da ekliyoruz ve tepsiye rulo pastanın kekini iyice yayıyoruz.Önceden ısıılmış olan 200 derecelik fırında 7 ile 8 dakika da pişirin.Rulo pasta kekini rulo yapıp sarıyoruz.Rulo şeklinde bekletiyoruz.

Rulo pastayı açın ve pasta kekinin içine çilek reçeli sürüyoruz.
Krem şantiyi 2 bardak sütle hazırlayın.
krem şantinin yarısını üzerine yayıp,doğradığımız meyveleride ekliyoruz.rulo yapıp buzdolabında soğumaya bırakıyoruz.soğuduktan sonra kalan krem şantiyle pastayı kaplıyoruz.çikolata ile süslüyoruz.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
esra ..
Çalışkan Üye
Çalışkan Üye
avatar

Koç Manda
Mesaj Sayısı : 69
Rep Puanı : 115
Başarı Sistemi : 6
Yaş : 21
Nerden : erzurum

MesajKonu: Geri: leziz tatlılar(resmleri görenin ağzı sulanıcak :))   Ptsi Tem. 13, 2009 3:19 pm

Dondurmalı Çikolatalı Banana





Malzeme :

* 2 muz
* dondurma


Şantisi için:

* 1 poşet toz şanti
* 1,5 çay b. soğuk süt

Sosu için:

* 2 su b. su
* 1 çay b. toz şeker
* 1 çorba k. kakao
* 1 çay k. nişasta
* 10 bitter çikolata



Üzeri için:
Ceviz
taze nane yaprağı
Hazırlanışı :

Sosu için tencereye 2 su bardağı suyu alın.Üzerine 1 çay bardağı toz şeker 1 çorba kaşığı kakaoyu,nişastayı ilave edin.Sosu ocaktan aldıktan sonra üzerine bitter çikolataları ilave edin.Şantisi için bir kapta 1 poşet toz şanti ile 1.5 çay bardağı sütü birlikte çırpın.

Servis tabağına muzları alın.Muzların ortasına dondurmaları yerleştirin.Üzerine kremşanti ile süsleyin.Üzerine çikolata sostan dökün.Üzerine parçalanmış cevizi ilave ederek soğuk olarak tatlınızı servis edin.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
esra ..
Çalışkan Üye
Çalışkan Üye
avatar

Koç Manda
Mesaj Sayısı : 69
Rep Puanı : 115
Başarı Sistemi : 6
Yaş : 21
Nerden : erzurum

MesajKonu: Geri: leziz tatlılar(resmleri görenin ağzı sulanıcak :))   Ptsi Tem. 13, 2009 3:20 pm

CIKOLATALI PASTA





MODELLEME ÇİKOLATASI:

130 gr.kuvertür çikolata
2 çorba k.glikoz

HAZIRLANIŞI:
çikolatayı benmari usulü eritin ve glikozla karıştırıp
hamur haline getirin.buzdolabında sertleşene kadar
bekletin.

ÇİKOLATALI ŞEKER HAMURU
1 çorba k.toz jelatin
1 çorba k.su
2 çorba k.glikoz
250 gr. pudra şekeri
60 gr.bitter çikolata
2 çorba k.kakao

HAZIRLANIŞI:
Jelatini su ile birlikte kaynatalım.içine 1 tatlı k.
gliserin ekleyelim. bu karışım kaynaştıktan
sonra pudra şekerinin içine koyalım. erimiş
çikolata ve kakaoyu ilave edip hamur haline
gelena kadar yoğuralım. daha sonra merdane
ile açıp pastanın üstünü kaplayalım.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
esra ..
Çalışkan Üye
Çalışkan Üye
avatar

Koç Manda
Mesaj Sayısı : 69
Rep Puanı : 115
Başarı Sistemi : 6
Yaş : 21
Nerden : erzurum

MesajKonu: Geri: leziz tatlılar(resmleri görenin ağzı sulanıcak :))   Ptsi Tem. 13, 2009 3:21 pm

skip to main | skip to sidebar
Oktay Usta Yemek Tarifleri Yeşil Elma




oktay ustam,oktayustam.com,yeşil elma,pasta tarifleri,kek tarifleri,tatlı tarifleri,börek tarifleri,kurabiye tarifleri,balık yemekleri,et yemekleri,poğaça tarifleri,baklava tarifleri,diyet yemekleri,kebaplar,ev yemekleri,bebek yemekleri,antep yemekleri,anadolu yemekleri,ramazan yemekleri, ramazan tatlıları

















google_protectAndRun("render_ads.js::google_render_ad", google_handleError, google_render_ad);
Site içi arama:









google_protectAndRun("ads_core.google_render_ad", google_handleError, google_render_ad);













google_protectAndRun("ads_core.google_render_ad", google_handleError, google_render_ad);
çikolatalı etiketine sahip kayıtlar gösteriliyor. Tüm kayıtları göster çikolatalı etiketine sahip kayıtlar gösteriliyor. Tüm kayıtları göster






29.01.2008


CIKOLATALI PASTA





MODELLEME ÇİKOLATASI:

130 gr.kuvertür çikolata
2 çorba k.glikoz

HAZIRLANIŞI:
çikolatayı benmari usulü eritin ve glikozla karıştırıp
hamur haline getirin.buzdolabında sertleşene kadar
bekletin.

ÇİKOLATALI ŞEKER HAMURU
1 çorba k.toz jelatin
1 çorba k.su
2 çorba k.glikoz
250 gr. pudra şekeri
60 gr.bitter çikolata
2 çorba k.kakao

HAZIRLANIŞI:
Jelatini su ile birlikte kaynatalım.içine 1 tatlı k.
gliserin ekleyelim. bu karışım kaynaştıktan
sonra pudra şekerinin içine koyalım. erimiş
çikolata ve kakaoyu ilave edip hamur haline
gelena kadar yoğuralım. daha sonra merdane
ile açıp pastanın üstünü kaplayalım.

Devamını okuyun >>




6 yorum Bu kayda verilen bağlantılar

Etiketler: pastalar, çikolatalı




28.11.2007


MEYVELİ ÇİKOLATALI TOP KEK






2 yumurta
1 su b. tozşeker
1 çay b. sıvıyağ
1 çay b. süt
1 fincan kuru üzüm
8 kuru kayısı
1 avuç ceviz
1 p. kabartma tozu
1 p. vanilya
un
10 adet ikramlık çikolata


HAZIRLANIŞI:
Karıştırma kabına 2 adet yumurtayı kırın.
Üzerien 1 su bardağı toz şeker ekleyip çırpın.
Üzerine 1 çay bardağı sıvıyağ,1 çay yoğurt
1 paket kabartma tozu ve 1 paket vanilya
ilave edip karıştırın.Üzerine 1.5 su bardağı
un ekleyip karıştırın.
Üzerine küçük kesilmiş kayısı,ceviz ekleyin.
Kek kalıplarına karışımı boşaltın ve önceden ısıtılmış
170 dercelik fırında pişirin.
Fırından çıkarttıktan sonra servis tabağına alın.
Bitter çikolatayı eritin.Top keklerin üzerine eritimiş
çikolata ile servis edin.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
esra ..
Çalışkan Üye
Çalışkan Üye
avatar

Koç Manda
Mesaj Sayısı : 69
Rep Puanı : 115
Başarı Sistemi : 6
Yaş : 21
Nerden : erzurum

MesajKonu: Geri: leziz tatlılar(resmleri görenin ağzı sulanıcak :))   Ptsi Tem. 13, 2009 3:22 pm

Dondurmalı Pasta




Malzemeler:
1 kakaolu pasta keki
1 kase çikolata sosu

Kreması için:
2 su b.süt
1 çay b.un
1 çay b.toz şeker
1 yumurat sarısı
4 çorba k.dondurma
2 çorba k.damla çikolata

Üzeri için:
1 poşet toz şanti
1.5 çay b.süt
file badem
top çikolata

Hazırlanışı:
Önce kreması için sütü,tozşekeri,unu,yumurta sarısını tencereye alıp pişirin. Daha sonra karıştıra karıştıra soğutun. Pandispanyanın birinci katını bir çember kalıpa yerleştirin.Üzerine bolca çikolata sosu sürün. Pişen ve soğuyan kremanın içine dondurmayı ekleyip iyice karıştırarak birbirine yedirin. Bu kremayı çikolata sosun üzerine yayın. Pandispanyanın ikinci parçasına da çikolata sos sürürek üzerine kapatın.Üzerini de yine çikolata sosla sıvayın. Bu arada toz şanti ve sütü çırpın. Pastanızın üzerini ve kenarlarını krem şanti ile kapatın. Kenarlarını file badem ile süsleyin.Üzerini de top çikola ile süsleyin.Görüntü mükemmel,lezzet nefis..
Devamını okuyun >>
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
esra ..
Çalışkan Üye
Çalışkan Üye
avatar

Koç Manda
Mesaj Sayısı : 69
Rep Puanı : 115
Başarı Sistemi : 6
Yaş : 21
Nerden : erzurum

MesajKonu: Geri: leziz tatlılar(resmleri görenin ağzı sulanıcak :))   Ptsi Tem. 13, 2009 3:25 pm

Çilek Dondurma




Malzemeler :
500 gr. çilek
1 poşet krem şanti
1 su b. toz şeker
1 su bardağından az süt


Hazırlanışı :
500 gr.çileği ve 1 su bardağı toz şekeri parçalayıcıdan geçirip püre kıvamına getirin.Bir karıştırma kabında krem şanti ve sütü mikserle çırpın.Bir kapta çilek püresini ve şantiyi karıştırın.Buzdolanında bekletin.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
((HaY-LaZ))
Administrator

Administrator
avatar

Yengeç Köpek
Mesaj Sayısı : 581
Rep Puanı : 1332
Başarı Sistemi : 88
Yaş : 24
Nerden : RİZE

Paylaşım
Paylaşım:
565/1000  (565/1000)
Aktiflik:
99/100  (99/100)

MesajKonu: Geri: leziz tatlılar(resmleri görenin ağzı sulanıcak :))   Ptsi Tem. 13, 2009 3:26 pm

BUNLARI EVDEKİLERE ÖĞRETMEK LAZIM Wink

_________________


Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://mekanile.eniyiforum.net
nur
Asistan
Asistan
avatar

Koç Domuz
Mesaj Sayısı : 156
Rep Puanı : 231
Başarı Sistemi : 18
Yaş : 23
Nerden : erzurum

Paylaşım
Paylaşım:
121/250  (121/250)
Aktiflik:
30/100  (30/100)

MesajKonu: Geri: leziz tatlılar(resmleri görenin ağzı sulanıcak :))   Ptsi Tem. 13, 2009 6:12 pm

katılıyorum ..
yoksa ömür boyu tadamıycaz bunlarıı Very Happy
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
rümeysa
Super Lady Moderator

Super Lady Moderator
avatar

Mesaj Sayısı : 65
Rep Puanı : 104
Başarı Sistemi : 101
Nerden : ERZURUM

MesajKonu: Geri: leziz tatlılar(resmleri görenin ağzı sulanıcak :))   Ptsi Tem. 20, 2009 4:48 pm

muzlu damla sakızlı güllaç




Malzemeler :

* 1 litre süt
* 1 su b.toz şeker
* 2 çorba k.un
* 2 çorba k.nişasta
* 1 yumurta sarısı
* damla sakızı

Güllaç için:

* 8 yaprak güllaç
* 5 su b.süt
* 1 su b.toz şeker

Üzeri için:

* muz
* yeşil fıstık
* nar

Hazırlanışı :

ilk olarak tatlının muhallebisi hazırlanır. Bunun için tencereye süt, şeker, un, nişasta, yumurta sarısı ve damla sakızları konularak pişirilir ve soğumaya bırakılır. Arada bir karıştırılarak soğuyup topaklanması önlenir. Diğer taraftan 5 su b. süt ve toz şeker hafif ılık olana kadar ısıtılır. Güllaçların yarısı teker teker süt ile ıslatılarak tepsiye dizlir. Arada üzerine süt serpilir. Yarısı konulunca soğutulmuş muhallebi üzerine yayılır. Daha sonra tekrar kalan güllaçlar ıslatılarak üzerine yerleştirilir. Oda sıcaklığına gelince buzdolabına kaldırılarak 4-5 saat bekletilir. Muz, kivi, nar gibi meyvelerle servis yapılır.
afiyet olsunnn
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
leziz tatlılar(resmleri görenin ağzı sulanıcak :))
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
DoSTLaRıMıZ . ile.biz :: BAYANLARA ÖZEL :: Yemek Tarifleri-
Buraya geçin: